Jak vybrat koloběžku pro dospělé - pro volný čas

person Autor: KOSTKA HQ list Kde: Koloběžková poradna Kdy: favorite Počet zobrazení: 7190

Ten pocit, kdy se blíží konec páteční pracovní doby a vy víte, že před vámi je volný víkend, ten je jednoduše k nezaplacení. Předpověď počasí hlásí nebe bez mráčků, vítr jen takový, aby vás občas trochu ochladil, případně milosrdně foukl do zad, zkrátka nic, co by vám mělo zabránit vyrazit na výlet na své koloběžce. Vy ještě nemáte vybranou tu pravou? To je ovšem chyba! Naštěstí se ale dá rychle napravit. Přečtěte si pár dobře míněných rad pro výběr koloběžky pro volný čas.

Projížďka v Olomouci

Velikost je důležitá, ne, že ne

Dospělí mohou jezdit i na malých koloběžkách, přece jenom pohodlnější a také ergonomičtější je, vybrat si větší model, lépe odpovídající postavě velkého kluka nebo holky, toužící po zdravém pohybu na čerstvém vzduchu.

Všichni nejsme stejně vysocí – někomu nebylo mnoho dáno, jiný by zase nejraději kousek rozdal. S tím u nás v Kostce počítáme, a máme pro vás modely koloběžek různých velikostí.

Modely pro dospělé

„Nejmenší velkou“ koloběžkou je model KOSTKA TWENTY se dvěma 20" koly. Koloběžka pro dospělé, která oproti menším modelům poskytuje správně velký prostor pro jezdce, stejně tak správně dlouhé stupátko a díky stejně velkým kolům i lepší jízdní komfort.

Koloběžky KOSTKA TWENTY MAX (G6)

Dvě dvacetipalcová kola výborně odvalují na každém běžném povrchu a v zatáčkách vám poskytnou větší jistotu nežli modely s malými zadními koly. Můžeme vám prozradit, že „Twentyna“ je – nejspíše pro svoji subtilní eleganci – oblíbená zvláště u krásnější části naší populace. Kostku Twenty si navíc můžete pořídit také ve skládací variantě MAX FOLD, což je výhodné například pro ty jezdce, kteří koloběžku často převážejí autem, vlakem, MHD…

KOSTKA TOUR do každé rodiny

Každý model koloběžky má svoje fanoušky, ovšem naším nejoblíbenějším je nesporně KOSTKA TOUR. Koloběžka s koly 26×20 palců, tedy velký model, který v sobě snoubí několik výhod zároveň: Správný prostor a pohodlí pro jezdce, velké přední kolo s nízkým valivým odporem a ochotou překonávat větší nerovnosti, jízdu s menší námahou. To vše při zachování nejmenší celkové hmotnosti mezi koloběžkami s ocelovým rámem, a také špičkové dílenské kvality. Ostatně jako u všech našich koloběžek…

Koloběžky KOSTKA TOUR MAX (G6)

KOSTKA TOUR má geometrii rámu navrženou tak, aby na ní mohli jezdit dospělí koloběžkáři téměř všech velikostí postav – od menších, přes „normální lidi“, až po vyšší jezdce. Zároveň jsme však neudělali žádné kompromisy v jízdních vlastnostech. Není tedy divu, že čím dál více žen, které dříve o velkých koloběžkách nechtěly ani slyšet, je v poslední době vidět na stupátku koloběžky KOSTKA TOUR. Tato koloběžka je jednoduše neodolatelná!

Stejně jako u modelu TWENTY, také „Tourku“ si můžete pořídit ve skládací variantě MAX FOLD. Že to u velké koloběžky postrádá smysl? Nenechte se mýlit – složením velkého stroje ušetříte stejně tak velké místo. Spousta spokojených uživatelů skládací koloběžky KOSTKA TOUR by mohla dlouze povídat.

Skládací koloběžky KOSTKA

Pro pořádné chlapy, nebo pokud prostě patříte mezi vyslovené čahouny, dlouhány, čáry, jednoduše velké lidi, a/nebo máte rádi velmi vzpřímený postoj při jízdě na koloběžce, jsou optimální modely KOSTKA TRAVEL s koly 28×20 palců nebo „dálkový autokar“ KOSTKA TRIP s koly 28×26 palců. Obě tyto koloběžky poskytují maximální prostor pro všechny jezdce, kteří jsou schopni svoje centimetry výšky navíc proměnit v silný odraz na skvělé koloběžce. Dlouháni mívají i dlouhé nohy – a to se při odrazu na koloběžce cení zlatem.

Více možností pro lepší výběr

První dva zmíněné modely koloběžek KOSTKA, tedy TWENTY a TOUR, lze zakoupit v několika variantách. U TWENTY a TOUR jsme už zmínili možnost skládací verze. Nenapsali jsme ale, že skládací varianty v žádném případě nemění jízdní vlastnosti a komfort – skládání není úlitba čemukoliv – všechno ostatní dobré zůstává, naopak se k tomu přidává výhoda menších přepravních rozměrů.

Koloběžky si můžete pořídit také v základní, cenově dostupnější verzi FUN. Tato řada je určená zejména začátečníkům, těm, kteří si zatím nejsou jistí, jestli je jízda na koloběžce bude bavit, tudíž do ní nechtějí mnoho investovat. Koloběžky KOSTKA FUN jsou levné, ale stále si drží jakousi vysokou laťku dílenského zpracování a užitné hodnoty. Stejné je to i s jízdními vlastnostmi, podpořenými tím, že například geometrie rámu je v podstatě shodná s vyššími modely.

Nejprodávanější je pak modelová řada MAX s ideálním poměrem cena/výkon a tím i vybavení komponentami a konstrukčními prvky.

Nemáme nejmenších pochyb, že byste si pro ten v úvodu zmíněný víkendový výlet, nevybrali koloběžku z naší nabídky, která vám bude přesně „sedět“. I když se na koloběžce stojí :-)

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec

Registrace nového účtu

Už u nás máte účet?
Místo toho se přihlásit Nebo Obnovit heslo