Hledáte zábavu pro celou rodinu? Zkuste koloběžky!

person Autor: KOSTKA HQ list Kde: Lifestyle a akce Kdy: favorite Počet zobrazení: 5340

Děti nebo vnoučata začínají vyrážet na koloběžkách či kolech a už jim nestačíte? Hledáte sport a zábavu pro sebe a svoji drahou polovičku? Chcete aktivní rodinnou zábavu, ale procházky jsou nuda a kolo není to pravé? Možná nastal ten správný čas zkusit koloběžku.

Hledáte zábavu pro celou rodinu? Zkuste koloběžky!

Děti procházky vždy nebaví a běhat za nimi, když se řítí na svých samohybech, vyžaduje už slušnou rychlost a fyzičku. Pohyb je přitom pro děti důležitý a je na místě jim ho dopřát. Podle odborníků pro pětileté dítě ujet na kole 5 až 10 kilometrů a o něco menší vzdálenost na koloběžce není žádný problém. Jenže jak dětem stačit a zároveň jim být vždy nablízku? Díky koloběžce i s těmi největšími dětskými sportovci v pohodě udržíte tempo a vždy můžete velmi jednoduše být k dispozici pro případ, že děti neodhadnou nějakou situaci. Seskočit s koloběžky a postarat se o svou ratolest je otázka mžiku.

Koloběžka díky své snadné ovladatelnosti dobře poslouží nejen rodičům, ale i prarodičům, kteří si chtějí svůj čas s vnoučaty užívat aktivně. Kromě toho, že si děti díky doprovodu na koloběžce mohou dostatečně zasportovat, si na své přijde i vaše kondička a zdraví. Koloběžka totiž poslouží rodičům nebo prarodičům nejen k tomu, aby udrželi tempo s dětmi či vnoučaty, ale i k tomu aby si sami zasportovali a užili si společné chvíle. Díky rozvoji cyklostezek dnes existuje nepřeberně možností kam s koloběžkou vyrazit a ani zpevněné cesty nejsou žádný problém. Podívejte se na doporučené trasy, třeba je některá z nejlepších právě ve vaší blízkosti.

A pokud děti povyrostou a s nimi i jejich sportovní ambice, nemusíte se bát, že jim pak na koloběžce nestačíte. Ujet na koloběžce větší dávku kilometrů není ani pro začátečníka nic nemožného.

Hledáte zábavu pro celou rodinu? Zkuste koloběžky!

Koloběžka je navíc velmi jednoduše skladná a vejde se do každého trochu většího auta, navíc existují i skládací modely. Takže vyrazit na společný výlet ve dvou nepředstavuje žádný složitý logistický problém.

Podle fyzioterapeutky a lektorky koloběhu Lenky Fasnerové je jízda na koloběžce jednoduchá a správnou techniku zvládne velmi rychle každý. Koloběžku označuje za „fitness na kolech“, při kterém se posiluje a formuje celá řada partií včetně břicha, rukou či hýždí. Mnoho lidí na koloběhu též ocení, že je citlivý ke kloubům a zádům.

Mgr. Lenka Fasnerová
Mgr. Lenka Fasnerová

Odborný fyzioterapeut a sportovní instruktor.

Koloběh vychází z chůze, jde o velmi přirozený pohyb, kdy se nohy pohybují v ose a je posilováno prakticky celé tělo. Mezi mými klienty jsou například i senioři či lidé s obezitou a díky koloběžce je umím rozhýbat tak, aby to odpovídalo jejich možnostem

... doplňuje Mrg. Lenka Fasnerová, oborná fyzioterapeutka a lektorka koloběhu

Výhodou koloběžky je také její v porovnání s kolem výrazně nižší cena, kvalitní modely pořídíte už za zhruba sedm tisíc korun a nepotřebujete žádné další nákladné vybavení. Začít s koloběhem tak rodinný rozpočet určitě nezruinuje. Se správným výběrem pomůže nejlépe průvodce pro výběr koloběžky.

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec

Registrace nového účtu

Už u nás máte účet?
Místo toho se přihlásit Nebo Obnovit heslo